Храм Иоанна Богослова села Карамышево Липецкой епархии
Приветствую Вас, Гость

Пояснение молитв

Молитва Господня
 
 

пояснение>>

 

________________________________________________

Молитва Святому Духу

Царю Небесный, Утешителю, Душе ис­тины, Иже везде сый и вся исполняяй, Со­кровище благих и жизни Подателю, при-иди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

пояснение и перевод>>

_______________________________________________________________________________

Молитва ко Пресвятой Троице

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.
Господи, помилуй. (Трижды)

пояснение и перевод>>

_________________________________________________

Песнь Пресвятой Богородице

Богородице Дево, радуйся, Благодатная Марие, Господь с Тобою; Благословенна Ты в женах и благословен плод чрева Тво­его, яко Спаса родила еси душ наших.

пояснение>>

__________________________________________________

Молитва Ангелу-хранителю

Каждому христианину Бог при крещении дает Ангела-хранителя, который невиди­мо охраняет человека от всякого зла.

Святый Ангеле, предстояй окаянной моей души и страстной моей жизни, не остави мене грёшнаго, ниже отступи от мене за невоздержание мое. Не даждь места лукавому демону обладати мною насильством смертнаго сего телесе; укрепи бедствующую и худую мою руку и настави мя на путь спасения. Ей, святый Ангеле Божий, хранителю и покровителю окаянныя моея души и тела, вся мне прости, еликими тя оскорбих во вся дни живота моего, и аще что согрёших в прешедшую нощь сию, покрый мя в настоящий день, и сохрани мя от всякаго искушения противнаго, да ни в коем гресе прогневаю Бога, и молися за мя ко Господу, да утвердит мя в страсе Своем, и достойна покажет мя раба Своея благости. Аминь

пояснение>>

__________________________________________________

Тропарь Кресту и молитва за отечество

Спаси, Господи, люди Твоя, и благосло­ви достояние Твое, победы на сопротивныя даруя, и Твое сохраняя Крестом Тво­им жительство.
Достояние — собственность, то есть ве­рующие во Христа. Сопротивныя — про­тивники, враги. Жительство — жилище, общество, Церковь.
В этой молитве мы просим, чтобы Гос­подь избавил нас, православных христиан, от бед и несчастий, даровал нам благопо­лучие в жизни, дал силу побеждать всех нарушителей покоя и безопасности госу­дарства и охранял нас Своим Крестом.

перевод>>

__________________________________________________________________________________

Кондак Богородице

Взбранной Воеводе победительная, яко избавльшеся от злых, благодарственная восписуем Ти раби Твои, Богородице, но яко имущая державу непобедимую, от вся­ких нас бед свободи, да зовем Ти: радуй­ся, Невесто Неневестная.

перевод>>

____________________________________________________

Молитвенное призывание святого, имя которого носишь

Моли Бога о мне, святый угодниче Бо­жий (имя), яко аз усердно к тебе прибегаю, скорому помощнику и молитвеннику о душе моей.

перевод>>

 ____________________________________________________ 

Псалом 50

Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей, и по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое. Наипаче омый мя от беззакония моего, и от греха моего очисти мя; яко беззаконие мое аз знаю, и грех мой предо мною есть выну. Тебе единому согреших и лукавое пред Тобою сотворих; яко да оправдишися во словесех Твоих, и победиши внегда судити Ти. Се бо, в беззакониих зачат есмь, и во гресех роди мя мати моя. Се бо, истину возлюбил еси; безвестная и тайная премудрости Твоей явил ми еси. Окропиши мя иссопом, и очищуся; омыеши мя, и паче снега убелюся. Слуху моему даси радость и веселие; возрадуются кости смиренныя. Отврати лице Твое от грех моих и вся беззакония моя очисти. Сердце чисто созижди во мне, Боже, и дух прав обнови во утробе моей. Не отвержи мене от лица Твоего и Духа Твоего Святаго не отыми от мене. Воздаждь ми радость спасения Твоего и Духом Владычним утверди мя. Научу беззаконныя путем Твоим, и нечестивии к Тебе обратятся. Избави мя от кровей, Боже, Боже спасения моего; возрадуется язык мой правде Твоей. Господи, устне мои отверзеши, и уста моя возвестят хвалу Твою. Яко аще бы восхотел еси жертвы, дал бых убо: всесожжения не благоволиши. Жертва Богу дух сокрушен; сердце сокрушенно и смиренно Бог не уничижит. Ублажи, Господи, благоволением Твоим Сиона, и да созиждутся стены Иерусалимския. Тогда благоволиши жертву правды, возношение и всесожегаемая; тогда возложат на олтарь Твой тельцы.

пояснение>>  

____________________________________________________________________________________

МОЛИТВА Св. Ефрема Сирина

Господи и Владыко живота моего!
Дух праздности, уныния, любоначалия и празднословия не даждь лли!
Дух же целомудрия, смиренномудрия, терпения и любве даруй ми, раку Твоему!
Господи Царю, даруй ми зрети моя прегрешения и не осуждати брата моего, яко Благословен еси во веки веков! Аминь..

пояснение>>

_____________________________________________________

Шестопсалмие

Так называется одна из важнейших частей утреннего богослужения Православной Церкви, состоящая из шести псалмов: 3, 37, 62, 87, 102 и 142.

пояснение>>

_______________________________________________________________________________________

Молитвы разные

пояснение>>